Thomas Morris Mitchell (Tom Mitchell) var en engelsk fotballspiller, midtbane, og trener, mest kjent som landslagstrener for Norge i sommersesongene 1929, -30 og -31. Mitchell er den treneren med ti eller flere kamper som trener for Norge, som har aller best statistikk. Han ledet Norge i elleve kamper, vant sju, spilte tre uavgjort og tapte kun én. Han var en svært medvirkende årsak til at Norge vant fireårsserien i nordisk mesterskap fra 1929 til 1933.

Under oppveksten spilte Mitchell for de lokale klubbene Parkside United, Tudhoe United, Spennymoor United og Blyth Spartans, før han i 1920 ble signert som profesjonell av Newcastle for en pris på 100 pund. Han var litt ut og inn av laget, men spilte til sammen 60 kamper (fem mål). I Newcastle drev han også en sportsbutikk.

I 1926 ble han kjøpt av Leeds for 785 pund, der han spilte 142 kamper (19 mål). Han avsluttet karrieren i York fra 1931–32, der han spilte 23 kamper (fem mål).

Fra 1929 til 1931 var han stasjonert i Oslo som flyver i Royal Air Force (RAF) og ble engasjert som landslagstrener om somrene.

I 1937 ble han ansatt som manager i den siste klubben han spilte for, York, der han virket fram til krigen. I 1946 ble han reengasjert av klubben, men nå som direktør samt at han var trener for skolelagene i kommunen. I York drev han også en sportsbutikk og senere en pub.

 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.