Logo
Logo
Av .

Tele2 Norge AS var en norsk mobiloperatør og et telekomselskap, som tilbydde fasttelefoni, mobiltelefoni og mobilt internett, og var telekom-leverandør i Norge fra 1995 til 2015.

Det norske selskapet var opprinnelig heleid av Tele2 AB, som er et svensk selskap med operasjoner i 11 europeiske land. Kinnevik-konsernet, gjennom selskapet Kinnevik Sweden Holding AB, er største aksjonær i det svenske foretaket Tele2 AB.

Virksomheten til Tele2 Norge AS ble i 2015 kjøpt opp av TeliaSonera, som endret navn til Telia Company i 2016.

Historikk

Tele2 AB startet sin virksomhet i Norge i 1995 under selskapsnavnet Tele2 Norge AS. Virksomheten utviklet seg raskt etter at de lanserte tjenester som kunne benyttes på tvers av landegrensene mellom Norge og Sverige.

Selskapet leverte også tjenester innen bredbånd og bredbåndstelefoni, men denne virksomheten ble solgt til NextGenTel tilbake i 2009. Selskapet var den tredje største tilbyder av teletjenester i Norge i 2011, etter Telenor ogNetcom.

I 2015 fikk TeliaSonera, som fra 2016 heter Telia Company, godkjennelse fra Konkurransetilsynet til å gjennomføre oppkjøpet av Tele2 Norge AS sin norske kundebase og merkevarer, inkludert OneCall, MyCall og Network Norway. Oppkjøpet ble til som følge av at Tele2 Norge AS tapte en offentlig auksjon om mobilfrekvenser i 2013.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg