Tammam Salam

Tammam Salam, libanesisk forretningsmann og politiker; fra apil 2013 valgt til statsminister i Libanon.

Salam kommer fra en innflytelsesrik sunnifamilie. Hans far Saeb Salam var flere ganger landets statsminister; hans bestefar Salim Ali Salam representerte Beirut i det osmanske parlamentet. Salam er utdannet ved Broummana-gymnaset og Haigazian-universitetet i Beirut, og i økonomi og ledelse fra Storbritannia.

Etter en periode som forretningsmann engasjerte han seg i politikk på 1970-tallet, og etablerte Ruwwad al-Islah-bevegelsen i 1974; styremedlem av Makassed-stiftelsen fra 1978, dens leder 1982-2000; leder også Saeb Salam-stiftelsen. Etter å ha trukket sitt kandidatur ved parlamentsvalget i 1992 ble han innvalgt i 1996, for å tape setet i 2000. Stilte ikke ved valget i 2005; innvalgt på ny i 2009 - som uavhengig representant. Kulturminister 2008-09.

Valgt til Libanons statsminister 4. april 2013, og etterfulgte da Najib Mikati, som trakk seg i mars. Saudiarabisk diplomati var medvirkende til at han ble valgt. Salam kunngjorde at han ville danne en regjering for nasjonens interesser, og anses som en nøytral politiker i forhold til de dominerende blokkende i landets parlamentariske situasjon - med forbindelser både til 8. mars-koalisjonen og 14. mars-koalisjonen.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg