Tammam Salam, libanesisk forretningsmann og politiker; fra apil 2013 valgt til statsminister i Libanon. 

Salam kommer fra en innflytelsesrik sunnifamilie. Hans far Saeb Salam var flere ganger landets statsminister; hans bestefar Salim Ali Salam representerte Beirut i det osmanske parlamentet. Salam er utdannet ved Broummana-gymnaset og Haigazian-universitetet i Beirut, og i økonomi og ledelse fra Storbritannia.

Etter en periode som forretningsmann engasjerte han seg i politikk på 1970-tallet, og etablerte Ruwwad al-Islah-bevegelsen i 1974; styremedlem av Makassed-stiftelsen fra 1978, dens leder 1982-2000; leder også Saeb Salam-stiftelsen. Etter å ha trukket sitt kandidatur ved parlamentsvalget i 1992 ble han innvalgt i 1996, for å tape setet i 2000. Stilte ikke ved valget i 2005; innvalgt på ny i 2009 - som uavhengig representant. Kulturminister 2008-09.

Valgt til Libanons statsminister 4. april 2013, og etterfulgte da Najib Mikati, som trakk seg i mars. Saudiarabisk diplomati var medvirkende til at han ble valgt. Salam kunngjorde at han ville danne en regjering for nasjonens interesser, og anses som en nøytral politiker i forhold til de dominerende blokkende i landets parlamentariske situasjon - med forbindelser både til 8. mars-koalisjonen og 14. mars-koalisjonen

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.