TT Nyhetsbyrån er et svensk medieselskap, og dessuten Nordens største nyhetsbyrå. Det ble grunnlagt i 1921, og het fram til 2013 Tidningarnas Telegrambyrå (TT). Nyhetsbyrået var Sveriges første i sitt slag, og kan føre historien tilbake til 1867, da det ble startet som et privat selskap med navnet Svenska Telegrambyrån. Senere ble virksomheten utvidet til annonseformidling.

Etter at en stor gruppe svenske aviser stiftet Tidningarnas Telegrambyrå som et uavhengig aksjeselskap, overtok det nyhetsformidlingen, mens Svenska Telegrambyrån fortsatte som Sveriges ledende annonsebyrå. TT har fra starten vært et redaksjonelt og teknisk fullt utbygd nasjonalt nyhetsbyrå. Det leverer en omfattende innenlandsk og utenlandsk nyhetstjeneste i form av tekst, bilder og grafikk til svensk presse og kringkasting, og produserer egne nyhetssendinger for radio. Byrået samarbeider med en rekke nasjonale nyhetsbyråer, særlig de nordiske, deriblant Norsk Telegrambyrå (NTB).

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg