Siri Dokken, norsk prisbelønt avistegner, illustratør og professor i avistegning, særlig kjent for sine skarpe portretter, politiske karikaturer og stemningsfulle observasjoner.

Hun er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole, med hovedfag i 1993. Debuten som avistegner kom i 1994, for ukeavisa Dag og Tid. Fra 1995 har hun vært fast tegner i Dagsavisen. Hun har også tegnet en rekke karikaturportretter for det litterære tidsskriftet Vinduet

Hun ga ut tegneseriealbumet Kongens Mann i 1994 i samarbeid med Baard Enoksen, og for denne vant de Sproing-prisen samme år. Siri Dokken har mottatt flere andre priser, blant annet den svenske EWK-priset i 2005 og Kulturdepartementets debutantpris for barne- og ungdomslitteratur i 2010. Hun har også vunnet prisen Årets Avistegning to ganger, i 2007 og i 2011. I 2013 tegnet hun motivet for jubileumsmynten for markeringen av at kvinner fikk allmenn stemmerett i 1913.

I 2017 fikk hun stillingen som den første norske professoren i avistegning, ved Kunsthøgskolen i Oslo, Avdeling Design. Dokken har også deltatt ved en rekke utstillinger, blant annet i Avistegnernes Hus og Tegnerforbundet. Verkene hennes er innkjøpt av Nasjonalgalleriet/Nasjonalmuseet.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.