Siri Dokken, norsk prisbelønt avistegner og illustratør, særlig kjent for sine skarpe portretter, politiske karikaturer og stemningsfulle observasjoner. Hun er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole, med hovedfag i 1993. 

Debuten som avistegner kom i 1994, for ukeavisa Dag og Tid. Fra 1995 har hun vært fast tegner i Dagsavisen. Hun har også tegnet en rekke karikaturportretter for det litteære tidsskriftet Vinduet

Hun ga ut tegneseriealbumet Kongens Mann i 1994 i samarbeid med Baard Enoksen, og for denne vant de Sproing-prisen samme år. Siri Dokken har mottatt flere andre priser, blant annet den svenske EWK-priset i 2005 og Kulturdepartementets debutantpris for barne- og ungdomslitteratur i 2010. Hun har også vunnet prisen Årets Avistegning to ganger, i 2007 og i 2011. I 2013 tegnet hun motivet for jubileumsmynten for markering av at kvinner fikk allmenn stemmerett i 1913.

Siri Dokken har hatt en rekke utstillinger, blant annet i Avistegnernes Hus og Tegnerforbundet. Hun er innkjøpt av Nasjonalgalleriet/Nasjonalmuseet.

Utvalgte lenker

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Fagansvarlig for Norske tegnekunstnere

Katrine Kalleklev

Fagansvarlig har ansvar for å:

  • Vurdere endringsforslag fra leserne
  • Svare på spørsmål i kommentarfeltet
  • Skrive nye artikler
  • Forvalte og oppdatere gamle artikler

Vil du bli fagansvarlig?

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.