Siri Dokken, norsk prisbelønt avistegner og illustratør, særlig kjent for sine skarpe portretter, politiske karikaturer og stemningsfulle observasjoner. Hun er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole, med hovedfag i 1993. 

Debuten som avistegner kom i 1994, for ukeavisa Dag og Tid. Fra 1995 har hun vært fast tegner i Dagsavisen. Hun har også tegnet en rekke karikaturportretter for det litterære tidsskriftet Vinduet

Hun ga ut tegneseriealbumet Kongens Mann i 1994 i samarbeid med Baard Enoksen, og for denne vant de Sproing-prisen samme år. Siri Dokken har mottatt flere andre priser, blant annet den svenske EWK-priset i 2005 og Kulturdepartementets debutantpris for barne- og ungdomslitteratur i 2010. Hun har også vunnet prisen Årets Avistegning to ganger, i 2007 og i 2011. I 2013 tegnet hun motivet for jubileumsmynten for markering av at kvinner fikk allmenn stemmerett i 1913.

Siri Dokken har hatt en rekke utstillinger, blant annet i Avistegnernes Hus og Tegnerforbundet. Hun er innkjøpt av Nasjonalgalleriet/Nasjonalmuseet.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.