Årets vakreste bøker

Illustratørene Aslak Gurholt Rønsen og Espen Friberg (Yokoland) vant Gull i Årets vakreste bøker 2013, i kategorien Bokomslag Voksen, for omslaget til Viktoria Durnaks Natt på museet, utgitt på Flamme Forlag 2012.
.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Artikkelstart

Årets vakreste bøker er en årlig norsk kulturbegivenhet som kårer de visuelt beste bøkene i Norge. Prisutdelingen foregår i Oslo hver vår og arrangeres av Grafill. Formålet er å hedre utøverne i den visuelle delen av bokbransjen, og inspirere forlag, forfattere, grafisk designere og illustratører til å lage kvalitetsbøker i alle sjangre.

Juryen består av fagpersoner som vurderer alle innsendte bøker. Konkurransen har flere kategorier, og i hver kategori kan juryen tildele et gull, et sølv og to diplomer. Blant alle innsendte bøker kårer juryen Årets vakreste bok. I tillegg kåres også Årets best tilrettelagte bok, i samarbeid med Leser søker bok.

Videre deles det også ut en årlig ærespris, Bokkunstprisen. Vinneren skal ha gjort en betydelig innsats for utgivelse av kvalitetsbøker, og prisen kan tildeles en person eller en virksomhet.

Den første kåringen ble avholdt i 1933, etter initiativ fra boktrykkeren Arthur Nelson.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg