Juster
Edderkoppen 1959. Teaterets kunstneriske leder og sjef Leif Juster i en scene med Unni Bernhoft og Lalla Carlsen.
Av /Oslo Museum.
Lisens: CC BY SA 4.0
Edderkoppen
Edderkoppen teater i 2009.
Av /Oslo Museum.
Lisens: CC BY SA 4.0

Edderkoppen Teater var et revyteater i Oslo i periodene 1942–1966 og 2003–2015. Det åpnet sin virksomhet i lokalene etter Søilen Teater og flyttet i 1945 til St. Olavs plass, hvor de første revyene, skrevet av Per Kvist, gjorde stor lykke. Repertoaret omfattet også lystspill, operetter og barneforestillinger. Teatrets sjef, kunstneriske leder og fremste skuespiller var Leif Juster.

Lokalene ble overtatt av Einar Schanke og Alfred Næss i 1967, men ble leid ut til Det Norske Teatrets Bikube-eksperiment frem til Schanke og Næss flyttet inn med ABC-teatret i 1976. Etter at ABC-teatret ble totalskadd i brann lille julaften 1999, ble teatret gjenåpnet som Edderkoppen Teater i 2003. Edderkoppen Teater stengte dørene for godt i 2015.

Etter en større renovering og ombygging åpnet møte- og eventscenen Edderkoppen Scene som utleiescene i mai 2016, som en del av hotellet Scandic St. Olav plass.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg