Risvollan

Risvollan er en bydel i Trondheim, beliggende cirka 5 kilometer sør for bysenteret. Den ligger mellom Utleirvegen i vest og Strindmarka i øst, og avgrenses for øvrig av Othilienborgveien, Steinanvegen og Blaklivegen.

Faktaboks

Etymologi
ris, ‘kratt’ og voll, ‘mark’

Marken tilhørte i tidligere tider Risvoll gård, kjent tilbake til middelalderen, da den trolig tilhørte Elgeseter kloster. Bydelen ble utbygd med boliger fra midten av 1960-årene.

I bydelen ligger Risvollan borettslag, som er Norges største frittstående borettslag med 1113 leiligheter fordelt på 8 boligområder, og som dekker et areal på cirka 500 dekar. Borettslaget ble etablert i 1970 etter en arkitektkonkurranse utlyst av Trondheim kommune. Konkurransen ble vunnet av trondheimsarkitektene Brantenberg og Hiorthøy. Bebyggelsen består for det meste av rekkehus og lavblokker, samt 55 leiligheter i en høyblokk som er integrert i Risvollan Senter.

Boligområdene Othilienborg, Vestlia, Steindal, Sollia og deler av Steinan faller alle inn under Risvollan bydel. Innen bydelen ligger Hoeggen kirke, Steindal skole (barneskole 1.-7. trinn) og Hoeggen skole (ungdomsskole 8.-10 trinn).

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer (2)

skrev Arve Manum

Borettslaget heter da Risvollan Borettslag.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg