Risvollan er en bydel i Trondheim, beliggende cirka 5 kilometer sør for bysenteret. Den ligger mellom Utleirvegen i vest og Strindmarka i øst, og avgrenses for øvrig av Othilienborgveien, Steinanvegen og Blaklivegen. Marken tilhørte i tidligere tider Risvoll gård, kjent tilbake til middelalderen, da den trolig tilhørte Elgeseter kloster. Bydelen ble utbygd fra midten av 1960-årene.

I bydelen ligger Risvollan borettslag, som er Norges største frittstående borettslag med 1113 leiligheter fordelt på 8 boligområder, som dekker et areal på cirka 500 dekar. Borettslaget ble etablert i 1970 etter en arkitektkonkurranse utlyst av Trondheim kommune. Konkurransen ble vunnet av trondheimsarkitektene Brantenberg og Hiorthøy. Bebyggelsen består for det meste av rekkehus og lavblokker, samt 55 leiligheter i en høyblokk som er integrert i Risvollan Senter. Senteret inneholder det meste en stor bydel har bruk for av forretninger og institusjoner; blant annet legesenter, tannklinikk, treningssenter og bibliotek.

Boligområdene Othilienborg, Vestlia, Steindal, Sollia og deler av Steinan faller alle inn under Risvollan bydel. Innen bydelen ligger Hoeggen kirke, Steindal skole (barneskole 1.-7. trinn) og Hoeggen skole (ungdomsskole 8.-10 trinn).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

9. august 2012 skrev Arve Manum

Borettslaget heter da Risvollan Borettslag.

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.