Raudsjødalen
Utsikt over Raudsjødalen
Raudsjødalen
Av /DNT / Nasjonal turbase.
Lisens: CC BY SA 3.0

Raudsjødalen er en selvbetjent DNT-hytte vest for Femundsmarka. Hytta drives av DNT Oslo og Omegn (del av Den Norske Turistforening) og ligger i Tolga, Innlandet fylke; 899 meter over havet.

Raudsjødalen turisthytte ligger på den merkede sommerruta mellom Tynset og Femundsmarka. Fra turisthytta er det også merket rute til Hodalen.

Navnet

Raudsjøen har gitt navn til både fjelltoppene Raudsjøpiggen og Raudsjøtangen, Raudsjøåa og -dalen der turisthytta ligger.

Historikk

Den private Raudsjødalen seter tok imot turister frem til 1985. Da ble den erstattet av en selvbetjent hytte like ved. Den «nye» turisthytta i Raudsjødalen er en laftet bygning som tidligere har vært både fløterbu og våningshus i Brydalen før den ble flyttet til nåværende plassering.

Like bortenfor Raudsjødalen turisthytte ligger Norges eldste andelsmeieri. Det ble bygget i 1856 og er nå restaurert som museum.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Litteratur

  • Lauritzen, Per Roger (1999). Hyttene i Rondane, Alvdal Vestfjell, Femundsmarka og på Hedemarksvidda. Cappelen.

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg