Alpensia
Vintersportsområdet Alpensia var arena for vinter-OL 2018.
Av /Republic of Korea.
Lisens: CC BY SA 2.0

Pyeongchang er en by i Sør-Korea. Byen har omkring 43 500 innbyggere og ligger i det nordøstlige hjørnet av landet, mot grensen til Nord-Korea. Byen ligger i Gangwon-regionen som grenser opp til den 38. breddegrad, i fjellområdet Taebaek, rundt 750 meter over havet.

80 prosent av regionen består av fjell. Området har kontinentalt klima med varme somre og kalde vintre.

OL 2018

Pyeongchang ble i 2011 utnevnt til vertsby for OL i 2018 i konkurranse med Annecy i Frankrike og München i Tyskland. Pyeongchang var da den minste olympiske vertsbyen siden vinterolympiaden ble avholdt på Lillehammer i 1994.

I forbindelse med olympiaden ble det gjennomført store byggeprosjekter: Vintersportsområdet «Alpensia» og et antall sportshaller ble bygget ut, men også kulturfasiliteter og og et større antall hoteller. Dessuten ble det etablert høyhastighetsjernbane med en reisetid på rundt 1 time og 20 minutter fra hovedstaden Seoul, 180 kilometer unna.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg