Chuuk state
Den mest typiske vegetasjonen på øyene er den man finner i strandsonen, med mange havspredte og salttålende plantearter, som kokospalmer og skruepalmer.
Chuuk state
Av /Shutterstock.
Regnskog i Guam
På de høyere øyene finner man til dels primærskog i form av eviggrønn regnskog.
Regnskog i Guam
Av /Shutterstock.

Flora og vegetasjon i Mikronesia viser nærmest slektskap til den asiatiske, og fortrinnsvis til Indonesia og Ny-Guinea. Artsrikdom og variasjon minsker gradvis mot øst, og i de østlige delene av Mikronesia finner man også et begrenset innslag av arter med opprinnelig tilhørighet til Sør-Amerika. Den mest typiske vegetasjonen på øyene er den man finner i strandsonen, med mange havspredte og salttålende plantearter, som kokospalmer og skruepalmer. I brakkvannssump forekommer mangrovevegetasjon.

På de høyere øyene finner man til dels primærskog i form av eviggrønn regnskog, men ofte er denne erstattet av sekundærskog og/eller gressland, der brann eller skiftende jordbruk har virket inn. Gressland finner man også mye av på områder med fattig jordsmonn eller lite nedbør, for eksempel på regnskyggesiden av øyene.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg