Osbert Lancaster, fra 1975 Sir Osbert, britisk avistegner, forfatter, arkitekturskribent og teaterdekoratør, særlig kjent for sine karikaturtegninger i avisa Daily Express. Han tegnet også for tidsskriftet The Architectural Review og ga ut bøker, blant annet om arkitektur og design, med artige kommentarer og tegninger.

Lancaster begynte å tegne for Daily Express i 1939, der han gjorde suksess med sine rene og strenge tusjtegninger som, på hyggelig vis, gjorde narr av den britiske overklassen. Lancaster var også levende opptatt av arkitektur, interiørdesign og scenografi. I tillegg til å tegne og skrive om disse temaene, utførte han dekorasjoner til en lang rekke teateroppsetninger.

Han ga ut en rekke bøker med egne tekster og tegninger. Bøkene kunne handle om arkitektur og design, de var reiseskildringer eller memoarer. Boken Pillar to Post (1938) var en vittig gjennomgang av britisk arkitekturhistorie, og i Homes, Sweet Homes (1939) tok han på samme måte for seg engelsk interiørdesign. Han ga ut to selvbiografier, All Done From Memory (1963) og With an Eye to the Future (1967), i tillegg til flere andre verk.

Osbert Lancaster ble slått til ridder i 1975 og fikk deretter tittelen Sir Osbert Lancaster.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.