Faktaboks

Offshore Norge

tidligere: Norsk olje og gass

før dette: Oljeindustriens landsforening

Offisielt navn
BRANSJEFORENINGEN OFFSHORE NORGE
Organisasjonstype
Forening/lag/innretning
Forretningsadresse
Stavanger
Daglig leder
Hildegunn Blindheim
Styreleder
Monica Theresia Bjørkmann

Offshore Norge er en norsk bransje- og arbeidsgiverorganisasjon som er tilsluttet Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO). Den representerer selskaper tilknyttet virksomheten på norsk sokkel («oppstrøms»), mens selskaper som driver markedsføring av petroleumsprodukter til norske forbrukere («nedstrøms») er organisert i Drivkraft Norge (tidligere Norsk Petroleumsinstitutt). Integrerte oljeselskaper kan dermed være tilknyttet begge.

Organisasjonen har (2021) over 100 medlemsbedrifter, og de omfatter oljeselskaper, leverandørbedrifter, havvindselskaper og gründerbedrifter. Medlemsbedriftene har til sammen om lag 29 000 ansatte.

Offshore Norge ble stiftet i 1965 som Norsk Industriforening for Oljeselskapene. Organisasjonen skiftet navn til Oljeindustriens Landsforening i 1989. I 2012 skiftet den navn til Norsk olje og gass, og i 2022 fikk den sitt nåværende navn.

Hovedkontoret ligger i Hinna ved Stavanger. Organisasjonen har også kontorer i Næringslivets Hus på Majorstua i Oslo og i Stokmarknes.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Offshore Norge
Sektorkode
2500 Private produsentorienterte organisasjoner uten profittformål
Næringskode(r)
94.110 Næringslivs- og arbeidsgiverorganisasjoner

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg