Misvær
Kulturveien i Misvær, Bodø.
Misvær flyfoto
Oversiktsbilde som viser sentrale deler av Misvær.
Misvær flyfoto

Misvær er en tettbebyggelse i Bodø kommune, Nordland, ved botnen av den om lag 16 kilometer lange Misværfjorden, en sørgående arm av Skjerstadfjord. Tettbebyggelsen, som frem til 2012 ble klassifisert som tettsted, var administrasjonssenter i den tidligere Skjerstad kommune. I det tidligere kommunehuset finnes det flere kommunale kontorer, blant annet ett av tre servicetorg i Bodø kommune.

Tidligere Misvær Ysteri produserte fram til 1970-tallet den kjente Misværosten, en variant av brunost. I Misvær er det fremdeles flere som driver med geit, men melka blir nå sendt til meieriet i Balsfjord. Flere tømmerbygninger fra 1700-tallet er fredet. Flere laftede stabbur er ved hjelp av dendrokronologisk datering slått fast til å stamme fra 1500-tallet. Ved Misvær kirke, som er en langkirke i tre fra 1912, er det fem gravhauger.

Navnet er egentlig Meisfjord; fjorden har utseende av en meis.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg