Mikronesiaføderasjonen hadde en folkemengde i 2021 på 101 700, med følgende fordeling mellom delstatene: Yap cirka 11 prosent, Chuuk cirka 50 prosent, Pohnpei cirka 32 prosent og Kosrae cirka 7 prosent. Befolkningen er svært ung og vokser med 0,6 prosent per år. 28 prosent av befolkningen er under 15 år.

Mange flytter fra øyene i Mikronesiaføderasjonen, særlig til Guam, Saipan eller Hawaii, og landet har en negativ flyttebalanse. I perioden 1993–2003 gikk folketallet ned med gjennomsnittlig -0,08 prosent årlig.

Befolkningen er mikronesiere med unntak av befolkningen på de isolerte atollene Nukuoro og Kapingamarangi i delstaten Pohnpei, som er polynesiere. De største stedene per 2010 er delstatshovedstaden Weno (i Chuuk, 13 900 innbyggere) og den nye hovedstaden Palikir (6600), som ligger på Pohnpei.

Religion

Cirka 55 prosent av befolkningen tilhører den katolske kirke, og cirka 41 prosent er protestanter. Religiøse minoriteter omfatter blant annet kinesisk religion og tilhengere av bahaireligionen.

Språk

Offisielt språk er engelsk. Morsmål for befolkningen er ulike austronesiske språk.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg