Mellomkirkelig råd er Den norske kirkes sentrale organ for økumeniske og internasjonale spørsmål. Mellomkirkelig råd er valgt av Kirkemøtet.

Den norske kirke er medlem i Det lutherske verdensforbund, Kirkenes verdensråd, Konferansen av europeiske kirker, Leuenberg kirkefellesskap (Communion of Protestant Churches in Europe) og Churches Committee on Migrants in Europe. Kirkens kontakt med disse organisasjonene koordineres av Mellomkirkelig råd. Rådet har også ansvar for å samordne og fremme Den norske kirkes kontakt med andre kirker i Norge, blant annet gjennom Den norske kirkes medlemskap i Norges Kristne Råd. Rådet tar også opp aktuelle internasjonale spørsmål for kirken. Rådet overtok i 1971 funksjonene til Mellomkirkelig Institutt og Nasjonalkomiteen for Det Lutherske Verdensforbund. Fra 1992 har Mellomkirkelig Råd hatt felles sekretariat med Kirkerådet.

Rådet har tre faste nemnder:

  1. Teologisk nemnd
  2. Komité for internasjonale spørsmål. Her behandles også sosial-etiske spørsmål
  3. Menneskerettighetsutvalget

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg