Martin Fröst, svensk klarinettist, er en verdensledende utøver på sitt instrument. Fröst er jevnlig solist med ledende orkestre og ensembler verden over, og har spilt i de fleste av de største konserthusene i Europa.

I tillegg til standardrepertoaret for klarinett, har Fröst en rekke nyere verk på programmet, flere av dem skrevet spesielt til ham av ledende samtidskomponister som Krzysztof Penderecki, Kalevi Aho, Rolf Martinsson, Karin Rehnqvist og Bent Sørensen.

Fröst er kjent for å utfordre de tradisjonelle formene for formidling av klassisk musikk. Blant annet som følge av et nært samarbeid med dansere, har Fröst utviklet en spesielt levende og original formidling med helt nye perspektiver på forholdet mellom musikk og bevegelse. Fröst har også initiert flere prosjekter der nettopp musikk og dans er tett knyttet sammen. 

Fröst er også en aktiv kammermusiker og deltar jevnlig på internasjonale kammermusikkfestivaler. Sammen med pianist Christian Ihle Hadland var Fröst kunstnerisk leder for Stavanger Internasjonale Kammermusikkfestival 2010–15.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.