Faktaboks

Martin Fröst
Født
14. desember 1970, Uppsala, Sverige
Martin Fröst

Martin Fröst er en verdens ledende klarinettister.

Av /Harrison Parrott.

Martin Fröst er en svensk klarinettist som er en verdensledende utøver på sitt instrument. Fröst er jevnlig solist med ledende orkestre og ensembler verden over og har spilt i de fleste av de største konserthusene i Europa.

I tillegg til standardrepertoaret for klarinett har Fröst en rekke nyere verk på programmet, flere av dem skrevet spesielt til ham av ledende samtidskomponister som Krzysztof Penderecki, Kalevi Aho, Rolf Martinsson, Karin Rehnqvist og Bent Sørensen.

Fröst er kjent for å utfordre de tradisjonelle formene for formidling av klassisk musikk. Blant annet som følge av et nært samarbeid med dansere, har Fröst utviklet en spesielt levende og original formidling med helt nye perspektiver på forholdet mellom musikk og bevegelse. Fröst har også initiert flere prosjekter der nettopp musikk og dans er tett knyttet sammen.

Fröst er dessuten en aktiv kammermusiker og deltar jevnlig på internasjonale kammermusikkfestivaler. Sammen med pianist Christian Ihle Hadland var han kunstnerisk leder for Stavanger Internasjonale Kammermusikkfestival fra 2010 til 2015.

I tillegg har Fröst grunnlagt en stiftelse som gir barn over hele verden muligheten å få en musikalsk utdannelse og tilgang til musikkinstrumenter.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg