Mahikari er en japansk nyreligiøs bevegelse, stiftet i 1959 av Yoshikazu Okada, også kjent som Kotama Okada (1901–1974). I sentrum står en healing-teknikk som går ut på å kanalisere en åndelig energi: Sukyo Mahikari («universell lysenergi»). Denne renser sjel, kropp, samliv og samfunn. Mennesket har et astrallegeme omgitt av en sky av urenheter som skal renses vekk. Målet er perfekt helse (ken), fullkommen harmoni (wa) og materiell velstand (fu).

Faktaboks

Etymologi
av japansk ‘Det sanne lys’
Også kjent som
Sukyo Mahikari

Bevegelsen er japansk, men med åpenhet for alle religioner. Det tales om forfedrenes ånder, om karma og om sjelevandring. Om Jesus sies det at han besøkte Japan som ung, underviste i Mahikari, ikke ble korsfestet, men døde i Japan vel 100 år gammel, der hans grav skal være lokalisert i Shingo. Bevegelsen har sentre i omtrent 75 land på verdensbasis. Grupper finnes i de fleste vestlige land; i Norge siden 1984.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg