Faktaboks

Linda Olsson
Født
1948, Stockholm
Linda Olsson, 2008
Linda Olsson, 2008
Av /𝒲.
Lisens: CC BY SA 3.0

Linda Olsson er en svensk forfatter og jurist.

Hun har siden 1990 vært bosatt i New Zealand, der hun debuterte på engelsk med romanen Let me sing you gentle songs (2005), som i norsk oversettelse heter La meg synge deg stille sanger og kom i 2008. Boka er oversatt til en rekke språk. I USA og Storbritannia har boka tittelen Astrid & Veronica (2007).

Astrid og Veronica er bokas to hovedpersoner. Veronica er en ung forfatter som reiser fra New Zealand til Sverige for å skrive, men også for å bearbeide en stor sorg. Astrid er den eldre kvinnen som bor alene i nabohuset på det lille stedet der Veronica slår seg ned. Astrid har lenge holdt seg isolert fra andre mennesker og søker ikke umiddelbart kontakt med Veronica, men et nært og verdifullt vennskap skal gradvis få utvikle seg mellom de to, i utgangspunktet, svært forskjellige kvinnene.

Linda Olssons andre roman, Sonata for Miriam (2008), som på norsk heter Taushetens konsekvenser og kom i 2009, er fortellingen om et far-datterforhold, med historiske forgreninger til andre verdenskrig. Etter datterens død legger Adam Anker ut på en reise for å finne sin egen historie, den han aldri fikk fortalt sin datter.

Linda Olsson mottok i 2006 Svenska bokhandelsmedhjälparföreningens BMF-plakett for La meg synge deg stille sanger.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg