Linda Olsson, forfatter og jurist. Har siden 1990 vært bosatt i New Zealand, der hun debuterte på engelsk med romanen Let me sing you gentle songs (2005), i norsk oversettelse La meg synge deg stille sanger (2008). Boka er oversatt til en rekke språk. I USA og Storbritannia har boka tittelen Astrid & Veronica (2007).

Astrid og Veronica er bokas to hovedpersoner. Veronica er en ung forfatter som reiser fra New Zealand til Sverige for å skrive, men også for å bearbeide en stor sorg. Astrid er den eldre kvinnen som bor alene i nabohuset på det lille stedet der Veronica slår seg ned. Astrid har lenge holdt seg isolert fra andre mennesker og søker ikke umiddelbart kontakt med Veronica, men et nært og verdifullt vennskap skal gradvis få utvikle seg mellom de to, i utgangspunktet, svært forskjellige kvinnene.

Linda Olssons andre roman Sonata for Miriam (2008), på norsk Taushetens konsekvenser (2009), er fortellingen om et far-datterforhold, med historiske forgreninger til den annen verdenskrig. Etter datterens død legger Adam Anker ut på en reise for å finne sin egen historie, den han aldri fikk fortalt sin datter.

Linda Olsson mottok i 2006 Svenska bokhandelsmedhjälparföreningens BMF-plakett for La meg synge deg stille sanger.

Vigmostad & Bjørkes forfatterside om Linda Olsson

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.