Lesesenteret er et ressurssenter for lesing og leseopplæring og et spesialpedagogisk kompetansesenter for forskning innenfor lese- og skrivevansker samt lesevitenskap.

Faktaboks

Også kjent som

Nasjonalt senter for leseopplæring og leseforskning

Lesesenteret skal bidra til at den nasjonale utdanningspolitikken blir iverksatt og gjennomført slik at alle barn, unge og voksne skal få en likeverdig og tilpasset opplæring av høy kvalitet i et inkluderende fellesskap. Senteret skal bidra til økt kvalitet i leseopplæringen og være et nasjonalt ressurssenter i arbeidet med å styrke kompetansen i den grunnleggende ferdigheten lesing. Senteret skal også medvirke til lesestimulering og leseglede i barnehagen og i grunnopplæringen.

Hovedoppgaven til senteret er å sette leseopplæring og leselyst på dagsorden og bidra til språkstimulering, leseopplæring og leseutvikling i skole og barnehage på et nasjonalt plan.

Vertsinstitusjon er Universitetet i Stavanger.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg