Leonard Rickhard, norsk maler som bor og arbeider i Arendal. Han er utdannet ved Statens Kunstakademi i 1967–71.

Rickhards malerier har en figurativ form, ofte med utgangspunkt i barndomsinntrykk fra landskaper, der konstruksjoner, maskiner og vrakdeler blir billedsymboler som kan tolkes inn i miljø- og rustningsdebatten. Andre motivkretser er interiører med modellbyggere, der byggesettdeler, bygninger og annet er plassert utover en bordplate og “dørgløtt-bilder”, der man fra et rom ser inn i et annet eller ut i naturen. Bildene hans er stramt komponerte, utført i en litt tegneserieaktig stil, har gjennomgående duse farger og assosiasjonsskapende motiver, som formidler en underlig stillhet og maner til ettertanke. Han benyttet tidligere gjerne smale, vertikale formater, men har etter hvert søkt mot langstrakte og sammensatte breddekomposisjoner.

I 1980-årene stilte han ut sammen med Bjørn Carlsen, Bjørg Holene og Ulf Nilsen i Gruppe Zink. Nasjonalmuseet/Museet for samtidskunst i Oslo eier 13 arbeider av ham. Høsten 2001 ble det arrangert en stor retrospektiv utstilling av hans bilder i Astrup Fearnley Museet i Oslo, kalt Det hvisker så svakt i bjørkeskogen.

  • Bjerke, Øivind Storm & Åsmund Thorkildsen: Leonard Rickhard, 1995, isbn 82-02-15312-3, Finn boken
  • Hoff, Svein Olav: Leonard Rickhard : en samtale om form og innhold, 1996, isbn 82-91388-12-1, Finn boken
  • Volle, Wenche & Åsmund Thorkildsen: Leonard Rickhard - det hvisker så svakt i bjørkeskogen, 2001, isbn 82-91430-26-8, Finn boken

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.