LeBron James

Faktaboks

LeBron James

King James

Født
30. desember 1984, Ohio, USA
Død
LeBron James er ansett som den beste spilleren i sin generasjon og er blitt kåret til ligaens mest verdifulle spiller (MVP) fire ganger. 
LeBron James av . CC BY 2.0

LeBron James, basketballspiller fra USA, med posisjonen small forward for Cleveland Cavaliers og det amerikanske landslaget.

James er en av idrettsverdens største profiler og best betalte utøvere. Han har blitt kåret til NBAs mest verdifulle spiller fire ganger og er ansett som den beste spilleren i sin generasjon. James har vunnet tre NBA-titler og har blitt olympisk mester to ganger.

James var som ungdom ansett som det største talentet i basketball. Som 18-åring ble han hentet til Cleveland Cavaliers i 2003. I sin første sesong i NBA ble han kåret til Årets nykommer, "NBA Rookie of the Year". Han har siden etablert seg som en av de beste spillerne i NBA og har blitt tatt ut på NBA All Stars-lag hele 12 ganger. Han har ett karrieregjennomsnitt på 27,2 poeng per kamp (per juni 2016) og er den yngste spilleren som noensinne har scoret 50 poeng i én kamp. I 2009, 2010,2012 og 2013 ble han kåret til NBAs mest verdifulle spiller.

Etter syv sesonger i Cavaliers ble han hentet til Miami Heat i 2010. I 2011-12, hans andre sesong for klubben, vant han sitt første NBA-trofé og ble samtidig kåret til ligaens mest verdifulle spiller for tredje gang. Andre som tidligere har vunnet kåringen tre ganger er blant andre Michael Jordan, Kareem Abdul-Jabbar, Larry Bird og Wilt Chamberlain. I 2014 ble James hentet tilbake til Cleveland Cavaliers og ledet laget til sin første NBA-tittel i 2016.

James vant sin første internasjonale medalje da USA vant bronsefinalen i OL i Athen i 2004. Fire år senere ble han Olympisk mester under OL i Beijing da USA slo Spania i finalen. Under OL i London i 2012 vant han sitt andre OL-gull med USA. James takket nei til å delta i OL i Rio i 2016.

Eksterne lenker:

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg