Abdul-Jabbars er NBAs toppscorer gjennom tidene og er ansett som en av ligaens beste spillere gjennom tidene.

Kareem Abdul-Jabbar av Steve Lipofsky. CC BY SA 3.0

Kareem Abdul-Jabbar, tidligere amerikansk basketballspiller med posisjonen center for Millwaukee Bucks og Los Angeles Lakers. Abdul-Jabbar spilte på øverste nivå i 20 sesonger og vant blant annet NBA-tittelen seks ganger og er NBAs toppscorer gjennom tidene.

Abdul-Jabbar ble døpt Ferdinand Lewis Alcindor Jr, men byttet navn da han konverterte til islam på slutten av 1960-tallet. Han startet sin basketballkarriere ved University of California og ble Amerikansk universitetsmester i 1967–69 . Han ble senere profesjonell i NBA for Milwaukee Bucks (1969–75) og Los Angeles Lakers (1975–89).  Abdul-Jabbar var med sin høyde (218 cm) en naturlig center og var spesielt kjent for sin skyhook hvor han strakk ut armen og skjøt ballen fra så stor høyde at forsvarsspillerne ikke klarte å hindre scoring. 

Abdul-Jabbar vant NBA-tittelen fem ganger med Lakers og én gang med Milwaukee Bucks og ble kåret til ligaens mest verdifulle spiller seks ganger i løpet av karrieren. Abdul-Jabbar la opp i 1989, 42 år gammel og er den spilleren som (per 2015) har scoret flest poeng i NBA (38 387 på 1560 kamper). 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.