Langkawi er en malayisk øygruppe med 99 øyer i Andamansjøen, på vestkysten av Malaysia. Langkawi er en del av delstaten Kedah. Øygruppens samlete areal er 478 kvadratkilometer.

Bare fire av øyene er bebodd. På disse øyene er det 99 000 innbyggere. Hovedvekten av befolkningen er bosatt på den største øya Pulau Langkawi, hvor Kuah er den største byen.

Turisme

Øygruppen fikk avgiftsfri status i 1987, og den er siden bygd ut som en av Malaysias viktigste turistområder. I 2019 besøkte 3,9 millioner turister Langkawi.

Transport

Det er fergeforbindelse med det malaysiske fastlandet og med Thailand. Nærmeste havn på fastlandet er Kuala Perlis i delstaten Perlis, som er 31 kilometer øst for Langkawi. Det er også fergeforbindelse til Kuala Kedah i delstaten Kedah og med øya Penang i delstaten Penang. På øya Pulau Langkawi er det en internasjonal lufthavn.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg