Faktaboks

Lambeth
Uttale
lˈæmbəþ

Lambeth er en bykommune i Storbritannia, England, i grevskapet Surrey, en av Londons indre bydeler, ved sørbredden av Themsen. Kommunen hadde 303 086 innbyggere ved folketellingen i 2011 og et areal på 27 kvadratkilometer.

I Lambeth ligger blant annet Lambeth Palace, residens for erkebispen av Canterbury. De eldste delene av palasset er fra 1300-tallet, men bygningen er restaurert en rekke ganger. Porthuset er fra 1485 og er et av Londons best bevarte bygg i tudorstil. I Lambeth ligger også Waterloo jernbanestasjon, cricketbanen The Oval, og flere kulturinstitusjoner, blant annet Royal Festival Hall, National Theatre og National Film Theatre. Av museene kan nevnes Florence Nightingale Museum, Imperial War Museum, Museum of the Moving Image og Museum of Garden History. London Aquarium fra 1997 og pariserhjulet London Eye fra 1999 er to nye attraksjoner som har fått stor oppmerksomhet.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg