Faktaboks

Lake Placid
Uttale
leik plˈæsid
Innbyggertall
2200 (2020)
Lake Placid
Innsjøen Lake Placid, som har gitt navn til byen og vintersportsstedet.
Av .
Lisens: CC BY 2.0
Lake Placid 1932

Vinter-OL ble arrangert i Lake Placid i 1932. Bildet viser det norske hopplaget under lekene. Bak fra venstre: Hans Kleppen, Hans Beck, Sverre Kolterud og Reidar Andersen. Foran fra venstre: Birger Ruud, Kaare Wahlberg og Sigmund Ruud.

Av .

Lake Placid er en småby og et vintersportssted i delstaten New York i USA. Lake Placid ligger nordøst i delstaten, på nordskråningen av Adirondack-fjellene, ved breddene av innsjøene Mirror Lake og Lake Placid, 576 meter over havet.

Lake Placid har flere hoteller, golf- og skisteder og bobsled-bane, som danner grunnlaget for turistøkonomien. Her foregikk de olympiske vinterlekene i 1932 og 1980, og hopprennene i VM på ski i 1950. Lake Placid var vert for vinterlekene i FISU World University Games i 1972 og 2023. Goodwill Games ble avholdt her i 2000.

Oppfinneren av Dewey klassifikasjonssystem for bibliotek, Melvil Dewey, grunnla den eksklusive Lake Placid Club i 1985, og byen vokste fram rundt denne.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg