Lademoen kirke, Trondheim
.
Lisens: CC BY SA 3.0

Lademoen kirke er en kirke øst i i Trondheim, i bydelen Lademoen. Den er sognekirke for Lademoen menighet og sorterer under Nidaros domprosti. Kirken er en langkirke i teglstein med et ytre lag av råkopp. Den stod ferdig i 1905 og er tegnet av arkitekt Ole Stein. Den har vernestatus som «Listeført (etter 1850)».

Altertavlen er fra 1905 med motivet «Jesus og Emmausvandrerne». Den er utført av Gabriel Kielland og er spesielt interessant fordi Kielland fant sine modeller blant menighetens medlemmer. Glassmaleriene i kirken er også utført av samme kunstner. Kirken har 500 sitteplasser, men hadde opprinnelig 1054. Kirken vigslet første gang 15. november 1905, og på nytt 23. desember 1956. Det opprinnelige orgelet fra 1905 ble erstattet med et nytt i 1994.

Lademoen kirkegård, som ligger noe lenger øst, ble innviet i 1902. Her er også gravplass for Det Mosaiske Trossamfunn og en jugoslavisk og en sovjetisk krigskirkegård.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg