Uavhengighetsjubileet 2011
Kuwaitere feirer landets 50-årsjubileum som selvstendig stat i 2011.
Av /Third Army/U.S. Army Central PAO.

Kuwait hadde i 2019 om lag 4,4 millioner innbyggere. Innfødte kuwaitere utgjør rundt 30 prosent av befolkningen; de resterende 70 prosent er utlendinger (gjestearbeidere).

Forventet levealder er 77 år for menn og 80 år for kvinner (2020). Hver kvinne får i gjennomsnitt 2,26 barn (2020).

Hele befolkningen bor i byer (2020), hvorav de aller fleste i hovedstadsområdet.

Den utenlandske befolkningen

Innfødte kuwaitere nyter godt av økonomiske og politiske fordeler, og utlendingene har allment lav anseelse i det kuwaitiske samfunnet. Etter Golfkrigen i 1990–1991 har flere av Kuwaits befolkningsgrupper blitt utsatt for systematisk diskriminering, blant annet beduiner og palestinere. Begge grupper ble beskyldt for å ha støttet den irakske okkupasjonsmakten. En meget stor del av Kuwaits utenlandske borgere forlot landet etter invasjonen; derav et flertall av palestinerne, og de fleste har ikke fått anledning til å vende tilbake. Etter krigen er det lagt strenge begrensninger på hvem som får vende tilbake til Kuwait for å arbeide; målet er å holde innvandringen på et nivå som gjør at et kuwaitisk flertall opprettholdes.

Språk

Offisielt språk er arabisk. Engelsk blir mye brukt.

Religion

Flertallet av landets borgere er sunni-muslimer. Sabah-dynastiet, som styrer landet, er sunni-muslimer og følger den malikittiske lovskolen. Blant den økonomiske eliten følger et mindretall shafi-skolen. Sjia-muslimer utgjør om lag 25 prosent. Kristendom, hinduisme og buddhisme er også representert, men kun blant dem som ikke har statsborgerskap.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg