Kuwait hadde i 2005 ca. 2,3 mill. innbyggere. Innfødte kuwaitere utgjør 45 % av befolkningen; de resterende 55 % er utlendinger. Innfødte kuwaitere nyter godt av økonomiske og politiske fordeler, og utlendingene har allment lav anseelse i det kuwaitiske samfunnet.

Etter Golfkrigen (2) har flere av Kuwaits befolkningsgrupper blitt utsatt for systematisk diskriminering, bl.a. beduiner og palestinere. Begge grupper ble beskyldt for å ha støttet den irakske okkupasjonsmakten. En meget stor del av Kuwaits utenlandske borgere forlot landet etter invasjonen; derav et flertall av palestinerne, og de fleste har ikke fått anledning til å vende tilbake. Etter krigen er det lagt strenge begrensninger på hvem som får vende tilbake til Kuwait for å arbeide; målet er å holde innvandringen på et nivå som gjør at et kuwaitisk flertall opprettholdes.

Nesten hele befolkningen bor i byer (1995), hvorav de aller fleste i hovedstadsområdet.

Offisielt språk er arabisk. Engelsk blir mye brukt.

Flertallet av landets borgere er sunni-muslimer. Sabah-dynastiet, som styrer landet, er sunni-muslimer og følger den malikittiske lovskolen. Blant den økonomiske eliten følger et mindretall shafi-skolen. Sjia-muslimer utgjør ca. 25 %. Kristendom, hinduisme og buddhisme er også representert, men kun blant dem som ikke har statsborgerskap.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.