Kuwaits befolkning

Kuwait hadde i 2005 ca. 2,3 mill. innbyggere. Innfødte kuwaitere utgjør 45 % av befolkningen; de resterende 55 % er utlendinger. Innfødte kuwaitere nyter godt av økonomiske og politiske fordeler, og utlendingene har allment lav anseelse i det kuwaitiske samfunnet.

Etter Golfkrigen (2) har flere av Kuwaits befolkningsgrupper blitt utsatt for systematisk diskriminering, bl.a. beduiner og palestinere. Begge grupper ble beskyldt for å ha støttet den irakske okkupasjonsmakten. En meget stor del av Kuwaits utenlandske borgere forlot landet etter invasjonen; derav et flertall av palestinerne, og de fleste har ikke fått anledning til å vende tilbake. Etter krigen er det lagt strenge begrensninger på hvem som får vende tilbake til Kuwait for å arbeide; målet er å holde innvandringen på et nivå som gjør at et kuwaitisk flertall opprettholdes.

Nesten hele befolkningen bor i byer (1995), hvorav de aller fleste i hovedstadsområdet.

Språk

Offisielt språk er arabisk. Engelsk blir mye brukt.

Religion

Flertallet av landets borgere er sunni-muslimer. Sabah-dynastiet, som styrer landet, er sunni-muslimer og følger den malikittiske lovskolen. Blant den økonomiske eliten følger et mindretall shafi-skolen. Sjia-muslimer utgjør ca. 25 %. Kristendom, hinduisme og buddhisme er også representert, men kun blant dem som ikke har statsborgerskap.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg