Kjersti Annesdatter Skomsvold, norsk forfatter, blant annet kjent for bøkene  Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg og Monstermenneske.

Kjersti Annesdatter Skomsvold er født i Oslo i 1979, og vokste opp i Sagene bydel. Hun begynte realfagsstudier ved Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet i Trondheim, men gikk videre med allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Skomsvold debuterte med den kritikerroste romanen Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg. For romanene mottok hun Tarjei Vesaas Debutantpris, som hun delte med Eivind Hofstad Evjemo. Jo fortere jeg går... ble nominert til Bokhandlerprisen, P2-lytternes romanpris og er med i konkurransen om International IMPAC Dublin Literary Award 2013.

Andreboken Monstermenneske (2012) handler blant annet om å bli frisk av ME. Skomsvold som selv har vært åpen om at hun har hatt ME, skrev store deler av boken mens hun bodde i Frankrike og studerte fransk ved Université de Caen. Boken har vært nominert til P2-lytternes romanpris og og oversettes til en rekke språk. 

I 2013 utga hun diktsamlingen  Litt trist matematikk .

  • 33 (Roman, Oktober, 2014)
  • Litt trist matematikk (Dikt, Oktober, 2013)
  • Monstermenneske (Roman, Oktober, 2012)
  • Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg (Roman, Oktober, 2009)

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.