Faktaboks

Khabarovsk

russisk Khabarovskij kraj

Uttale
khabˈarovsk.
Khabarovsk
Khabarovsk er et av de russiske føderasjonssubjektene. Russland er en føderasjon som består av områder med ulik status og navn: Republikker («delstater»), oblaster («fylker»), krajer («territorier»), distrikter og føderale byer.
Khabarovsk
Av .

Khabarovsk er et distrikt (kraj) i Russland, i Fjerne Østen, med kyst mot Stillehavet (Det okhotske hav). Distriktet har et areal på 824 600 kvadratkilometer med 1 303 000 innbyggere (2021). Administrasjonssenteret er Khabarovsk.

Territoriet er dominert av fjell og høydedrag i retning nord–sør. Mer enn 50 prosent av arealet er dekket av skog. Distriktet har to store nasjonalparker. Det meste av bosetningen er i byene, og distriktet har variert industri. Skogbrukssektoren tiltrekker seg økende interesse, også fra utenlandske interesser. Viktige havnebyer er Komsomolsk ved Amur, og Sovjetskaja Gavan ved Stillehavet. Komsomolsk er endepunkt for Bajkal-Amur-jernbanen. Den transsibirske jernbane går gjennom distriktets sørlige del.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg