Kevin Durant

Faktaboks

Kevin Durant

Kevin Wayne Durant

født:
29. september 1988, Washington, D.C. USA

Kevin Durant er en basketballspiller fra USA, med posisjonen small forward for Brooklyn Nets. Durant er en av de fremste poengjegerne i NBA og er ansett som en av verdens beste basketballspillere. Durant vant NBA med Golden State Warriors i 2017 og er dobbelt olympisk mester og verdensmester med USA.

Karriere i NBA

Durant var et stort talent på college-nivå og vant flere utmerkelser blant annet «Naismith College Player of the Year». Han var andrevalg i NBA-draften i 2007 og ble hentet til Seattle Supersonics, senere kjent som Oklahoma City Thunder. I sin første sesong ble han kåret til Årets nykommer, «NBA Rookie of the Year», og har siden etablert seg som en av ligaens beste spillere. Durant ledet Oklahoma til NBA-finalen i 2012, men de tapte mot Miami Heat. Samme år ble Durant kåret til ligaens nest beste spiller bak LeBron James.

Durant spilte for Oklahoma City Thunder i ni år før han ble hentet til Golden State Warriors i 2016. Året etter vant Durant sin første NBA-tittel i karrieren da Golden State Warriors slo Cleveland Cavaliers i NBA-finalen 2017.

Durant har vært ligaens toppscorer fire ganger. Han har et karrieregjennomsnitt på 27,4 poeng per kamp (per 2016), og har blitt tatt med på NBAs All Star-lag syv ganger og ble kåret til ligaens mest verdifulle spiller (MVP) i 2014.

Internasjonale mesterskap

Durant ble verdensmester med USA under VM i Tyrkia i 2010, han ble kåret til turneringens mest verdifulle spiller og satte flere amerikanske mesterskapsrekorder, blant annet for flest poeng i én turnering (205) og flest poeng i én kamp (38). Han ble olympisk mester da USA vant OL-finalen i London 2012. I løpet av turneringen satte Durant olympisk scoringsrekord for USA, med 156 poeng. I 2016 vant Durant sitt andre OL-gull da USA vant finalen mot Serbia.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg