Kevin Durant

Faktaboks

Kevin Durant

Kevin Wayne Durant

Født
29. september 1988, Washington, D.C. USA

Kevin Durant, basketballspiller fra USA, med posisjonen small forward for Golden State Warriors. Durant er en av de fremste poengjegerne i NBA og er ansett som en av verdens beste basketballspillere. Durant vant NBA med Golden State Warriors i 2017 og er dobbelt olympisk mester og verdensmester med USA.

Durant var et stort talent på college-nivå og vant flere utmerkelser blant annet "Naismith College Player of the Year". Han var andrevalg i NBA-draften i 2007 og ble hentet til Seattle Supersonics, senere kjent som Oklahoma City Thunder. I sin første sesong ble han kåret til Årets nykommer, "NBA Rookie of the Year", og har siden etablert seg som en av ligaens beste spillere. Durant ledet Oklahoma til NBA-finalen i 2012, men tapte mot Miami Heat. Samme år ble Durant kåret til ligaens nest beste spiller bak LeBron James.

Durant spilte for Oklahoma City Thunder i ni år før han ble hentet til Golden State Warriors i 2016. Året etter vant Durant sin første NBA-tittel i karrieren da Golden State Warriors slo Cleveland Cavaliers i NBA-finalen 2017.

Durant har vært ligaens toppscorer fire ganger. Han har et karrieregjennomsnitt på 27,4 poeng per kamp (per 2016), og har blitt tatt med på NBAs All Star-lag syv ganger og ble kåret til ligaens mest verdifulle spiller (MVP) i 2014.

Durant ble verdensmester med USA under VM i Tyrkia i 2010, han ble kåret til turneringens mest verdifulle spiller og satte flere amerikanske mesterskapsrekorder, blant annet for flest poeng i én turnering (205) og flest poeng i én kamp (38). Han ble olympisk mester da USA vant OL-finalen i London 2012. I løpet av turneringen satte Durant olympisk scoringsrekord for USA, med 156 poeng. I 2016 vant Durant sitt andre OL-gull da USA vant finalen mot Serbia.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg