KNM Tordenskjold

Våpenskjold for KNM Tordenskjold

.
Lisens: Begrenset gjenbruk
Taket til skolebygningen på Store Bogøy på Haakonsvern.
Forsvaret.
Lisens: Gjengitt med tillatelse

KNM Tordenskjold er et utdannings- og kompetansesenter for maritim krigføring ved Haakonsvern orlogsstasjon i Bergen. Skolen er oppkalt etter sjøhelten admiral Peter Wessel Tordenskiold (1690–1720), og våpenskjoldet er en videreføring av admiralens adelsskjold. KNM Tordenskjold er direkte underlagt sjefen for Sjøforsvaret.

KNM Tordenskjold har hovedansvaret for fag-, taktikk- og våpenopplæring i Sjøforsvaret utover hva som tilligger Sjøkrigsskolen og de ulike våpengrenenes egne trenings- og kompetansesentre. Kurs og seminarer med varighet fra dager inntil et år med hovedvekt på teoretisk undervisning blir gjennomført i kombinasjon med trenere og simulatorer. Kursdeltakerne er nasjonale og internasjonale, sivile som militære; befal, matroser og vernepliktige menige.

KNM Tordenskjold har en rekke leveranse- og utviklingsavdelinger som samarbeider med ulike militære og sivile etater og forskningsinstitusjoner både i og utenfor NATO. Skolen skal holde et meget høyt faglig og tidsriktig nivå.

KNM Tordenskjold har om lag 115 tilsatte sivile/befal samt et mannskap på 45 menige. Skolen består foruten administrasjons- og støttestab av fire kompetansesentre: Dykker- og froskemannssenteret (DFS), Sjøforsvarets sikkerhetssenter (SSS), Taktikksenteret (TAS) og Sjøforsvarets idretts- og treningssenter (SITS).

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg