Våpenskjold for KNM Tordenskjold

. Begrenset gjenbruk

KNM Tordenskjold, utdannings- og kompetansesenter for maritim krigføring. Militært skolesenter ved Haakonsvern Orlogsstasjon, Bergen. Oppkalt etter sjøhelten Admiral Peter Wessel Tordenskiold (1690-1720), og skolens våpenskjold er en videreføring av admiralens adelsskjold.

KNM Tordenskjold har hovedansvaret for fag-, taktikk- og våpenopplæring i Sjøforsvaret utover hva som tilligger Sjøkrigsskolen og de ulike våpengrenenes egne trenings- og kompetansesentre. Kurs og seminarer med varighet fra dager inntil et år med hovedvekt på teoretisk undervisning i kombinasjon med trenere og simulatorer. Kursdeltakerne er nasjonale og internasjonale, sivile som militære; befal, matroser og vernepliktige menige.

KNM Tordenskjold har en rekke leveranse- og utviklingsavdelinger som samarbeider med ulike militære og sivile etater og forskningsinstitusjoner i og utenfor NATO. Skolen skal holde et meget høyt faglig og tidsriktig nivå.

KNM Tordenskjold har omlag 115 tilsatte sivile/befal samt 45 menige mannskaper. Skolen består foruten administrasjons- og støttestab av fire kompetansesentre: Dykker- og froskemannssenteret (DFS), Sjøforsvarets sikkerhetssenter (SSS), Taktikksenteret (TAS) og Sjøforsvarets idretts- og treningssenter (SITS).

KNM Tordenskjold er en av fire skoler i avdelingen Sjøforsvarets skoler (SSK); rekruttskolen KNM Harald Hårfagre (KNM HH, Madlaleiren, Sola), Befalsskolen for Sjøforsvaret (BSS, Wallemsviken, Bergen), Sjøkrigsskolen (SKSK Wallemsviken, Bergen) og KNM Tordenskjold (KNM T, Haakonsvern OS, Bergen).

Sjefen for Sjøforsvarets skoler er direkte underlagt Generalinspektøren for Sjøforsvaret (GIS, Haakonsvern Orlogsstasjon, Bergen).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.