Instituttet for sammenlignende kulturforskning

Artikkelstart

Instituttet for sammenlignende kulturforskning er en frittstående forskningsinstitusjon, opprettet i 1922, som skal fremme forskning innen sammenlignende språkforskning, folkeminnegranskning, religionsforskning, etnologi, arkeologi og samfunnsforskning.

Faktaboks

Uttale
institˈuttet for sammenlignende kulturforskning
Også kjent som

engelsk The Institute for Comparative Research in Human Culture, Oslo

Ved siden av finansiering av forskningsoppgaver arrangerer instituttet forelesningsserier og støtter bokutgivelser. Det er nært tilknyttet Det Norske Videnskaps-Akademi.

Styre for instituttet blir valgt av Det norske Videnskaps-Akademi og fire tradisjonelle universitetene i Norge. Instituttet finansierer i hovedsak sin virksomhet ved sitt eget fond, men har også noen tilskudd fra Nansenfondet, den norske staten og andre.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Litteratur

  • Kyllingstad, Jon Røyne: "Menneskeåndens universalitet" : Instituttet for sammenlignende kulturforskning 1917-1940, 2008

Kommentarer (1)

skrev Lill Eilertsen

Hei, jeg har vært sekretær ved dette instituttet og vil bare informere om at lenken til hjemmesiden ikke virker i og med at ISK har fått nye nettsider: http://iskf.no/norsk/hjem/Fint hvis dette kan rettes opp!MvhLill Eilertsen på vegne av styreleder Arne Bugge Amundsen

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg