Samtidig reklameplakat for Imperial Airways
SDASM Archives.

Imperial Airways var et britisk flyselskap med hovedkontor på den tidligere hovedflyplassen for London i Croydon. Selskapet var en av forløperne til British Airways.

Historie

Imperial Airways ble etablert i 1924 ved sammenslutningen av British Marine Air Navigation Company, Daimler Airway, Instone Airline og Handley Page Transport, flyselskapet til flykonstruktøren Frederick Handley Page. Imperial Airways åpnet sin første rute i april 1924, til Paris. Selskapet fløy til flere destinasjoner i Europa, men betjente først og fremst Sør-Afrika, India og andre destinasjoner i Asia.

Imperial Airways ble i november 1939 slått sammen med British Airways, et tidligere selskap med samme navn som det nåværende British Airways, for å danne det statseide British Overseas Airways Corporation (BOAC). Det tidligere British Airways hadde blitt dannet i 1935 ved sammenslåingen av flere flyselskaper. BOAC ble i 1974 slått sammen med British European Airways for å danne det nåværende British Airways.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg