Faktaboks

Hugh Oakeley Arnold-Forster

H. O. Arnold-Foster

Uttale

Hu: Åkli A:nol Fo:ster

Født
19. august 1855, Dawlish, Devon
Død
12. mars 1909, London
Hugh Oakeley Arnold-Forster
Hugh Oakeley Arnold-Forster
Av /National Portrait Gallery, London 𝒲.

Hugh Oakeley Arnold-Forster var en britisk politiker og forfatter. Han var nevø av Matthew Arnold og adoptivsønn av politikeren William Edward Forster.

Han var medlem av Underhuset i årene 1892–1909 som unionist, finanssekretær i admiralitetet i 1900–1903 og krigsminister i 1903–1905. Som forkjemper for militær modernisering igangsatte Arnold-Forster i 1884 den såkalte «navy scare», sammen med kaptein John A. Fisher og journalisten William T. Stead, ved å kritisere den liberale regjeringen for å ha latt marinen forfalle.

Arnold-Forster ledet i 1900 en kommisjon til Sør-Afrika som utredet muligheten for å la noen av de soldatene som på den tiden utkjempet Boerkrigen bli værende igjen som settlere etter krigens slutt.

I tillegg til bøker om engelsk historie var Arnold-Forster forfatter av flere politiske artikler, og han hadde stor suksess med novellen In a Conning Tower (1888), som omhandlet et fiktivt sjøslag mellom to moderne krigsskip.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg