Hermetikken er en norsk restaurant på Eiganes i Stavanger. Den ble tildelt en stjerne i Michelinguiden i 2024.

Hermetikken eies og drives av Knut Espen Misje og Silje Hanasand, som begge er sommelier. Oddvar Hanasand har en mindre eierandel.

Restauranten åpnet i mars 2023 som en vinbar i de oppussede lokalene etter Hermetikklaboratoriet (Hermetikkindustriens laboratorium). Etter at Stuart Barber ble ansatt som kjøkkensjef, utvidet de driften til både vinbar og restaurant.

Stuart Barber har erfaring fra The Fat Duck og andre stjernerestauranter i England. Hans stil går ut på kontraster og smaksdybde i ganske få ingredienser. Han beskriver restauranten som en ikke typisk fine dining-restaurant, men et sted der hvem som helst kan sette seg i baren.

Utmerkelser

  • Hermetikken ble tildelt en stjerne i Michelinguiden i 2024.
  • Den har mottatt flere priser fra anerkjente internasjonale vinguider.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg