Høgskolen i Buskerud og Vestfold

Logo

Artikkelstart

Høgskolen i Buskerud og Vestfold var en statlig regional høgskole med campus i Drammen, Kongsberg, Ringerike (Hønefoss) og Vestfold (Borre). Høgskolen ble i 2016 en del av Høgskolen i Sørøst-Norge, og fikk i 2018 universitetsstatus som Universitetet i Sørøst-Norge.

Faktaboks

Også kjent som

HBV

Høgskolen tilbød bachelor- og masterutdanning innen en rekke fagfelt, med hovedvekt på profesjons- og arbeidslivsrettede studier, blant annet helsefag, økonomi, markedsføring og ledelse, samt ingeniør- og lærerutdanning. Høgskolen tilbød også flere doktorgradsprogrammer, og hadde et bredt tilbud innen etter- og videreutdanning.

Høgskolen var organisert i fire fakulteter: Fakultet for humaniora og utdanningsvitenskap, Fakultet for helsevitenskap, Fakultet for teknologi og maritime fag, og Handelshøyskolen og fakultet for samfunnsvitenskap.

Historikk

HBV ble etablert 1. januar 2014 ved en fusjon av Høgskolen i Buskerud (HiBu) og Høgskolen i Vestfold (HiVe).

Høgskolen i Buskerud og Høgskolen i Vestfold var opprettet i forbindelse med høgskolereformen i 1994. Høgskolen i Buskerud var en sammenslutning av de regionale høgskolene Drammen sykepleierhøgskole, Kongsberg ingeniørhøgskole og Statens lærerhøgskole i handels- og kontorfag. Høgskolen i Vestfold var etablert ved en fusjon av de regionale høyskolene Eik lærerhøgskole, Høgskolesenteret i Vestfold og Vestfold sykepleierhøgskole.

Før fusjonen i 2014 hadde Høgskolen i Vestfold cirka 4200 studenter og 450 ansatte, mens Høgskolen i Buskerud hadde cirka 3500 studenter og 300 ansatte.

1. januar 2016 ble Høgskolen i Buskerud og Vestfold og Høgskolen i Telemark fusjonert til Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN), med i alt åtte studiesteder i de tre fylkene, 16500 studenter og 1500 ansatte. Høgskolen fikk universitetsstatus 4. mai 2018.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg