Høgskolen i Buskerud og Vestfold

Logo av Høgskolen i Buskerud og Vestfold. Gjengitt med tillatelse

Høgskolen i Buskerud og Vestfold er en statlig regional høgskole med campus i Drammen, Kongsberg, Ringerike (Hønefoss) og Vestfold (Borre). Høgskolen tilbyr bachelor- og masterutdanning innen en rekke fagfelt, med hovedvekt på profesjons- og arbeidslivsrettede studier, blant annet helsefag, økonomi, markedsføring og ledelse, samt ingeniør- og lærerutdanning. Høgskolen tilbyr også flere doktorgradsprogrammer, og har et bredt tilbud innen etter- og videreutdanning.

Høgskolen er organisert i fire fakulteter: Fakultet for humaniora og uttdanningsvitenskap, Fakultet for helsevitenskap, Fakultet for teknologi og maritime fag, og Handelshøyskolen og fakultet for samfunnsvitenskap. Antall studenter er ca. 8000, og antall ansatte er ca. 800 (2014).

HBV ble etablert 1. januar 2014 ved en fusjon av Høgskolen i Buskerud (HiBu) og Høgskolen i Vestfold (HiVe).

Høgskolen i Buskerud og Høgskolen i Vestfold var opprettet i forbindelse med høgskolereformen i 1994. Høgskolen i Buskerud etter sammenslutning av de regionale høgskolene Drammen sykepleierhøgskole, Kongsberg ingeniørhøgskole og Statens lærerhøgskole i handels- og kontorfag. Høgskolen i Vestfold ved fusjon av de regionale høyskolene Eik lærerhøgskole, Høgskolesenteret i Vestfold og Vestfold sykepleierhøgskole.

Før fusjonen i 2014 hadde Høgskolen i Vestfold ca. 4200 studenter og 450 ansatte, mens Høgskolen i Buskerud hadde ca. 3500 studenter og 300 ansatte.

1. januar 2016 ble Høgskolen i Buskerud og Vestfold og Høgskolen i Telemark fusjonert til Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN), som i alt har åtte studiesteder i de tre fylkene, 16500 studenter og 1500 ansatte.

Høgskolen i Buskerud og Vestfolds nettside.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.