Georgie Fame

Faktaboks

Georgie Fame
Clive Powell
Uttale
feim
Født
26. juni 1943, Leigh, Lancashire

Artikkelstart

Georgie Fame er en britisk sanger, keyboardist og komponist.

Han flyttet i ung alder til London, hvor han var aktiv som turnémusiker og i bandet Georgie Fame & The Blue Flames, som spilte en blanding av rhythm and blues, jazz, ska og pop.

Fame var meget populær i siste halvdel av 1960-årene, da han toppet de britiske hitlistene med Yeh, Yeh (1964), Get Away (1966) og The Ballad of Bonnie and Clyde (1967), og hadde Topp 20-slagere med Sunny, Sitting In The Park, Because I Love You og Peaceful. Sammen med Alan Price (eks The Animals) fikk Fame duosuksess i 1971 med singlen Rosetta og albumet Together.

Han er en dyktig vokalist og hammondorganist, og har blant annet sunget med Count Basie og spilt i Van Morrisons band, Bill Wyman's Rhythm Kings og diverse storband (blant annet i Norge). Dessuten har han skrevet musikk for film og fjernsyn.

Av album kan nevnes debuten Fame at Last (1964), Sweet Things (1966) og Sound Venture (1966), som alle nådde Topp 15 i Storbritannia, samt Dedications (1985; med Per Husby Orchestra og Karin Krog), det kritikerroste jazzalbumet Cool Cat Blues (1991) og to med Van Morrison: How Long Has This Been Going On (1995) og Tell Me Something (1996).

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg