Georgie Fame er en britisk sanger, keyboardist og komponist. Han flyttet i ung alder til London, hvor han var aktiv som turnémusiker og i bandet Georgie Fame & The Blue Flames, som spilte en blanding av rhythm & blues, jazz, ska og pop.

Fame var meget populær i siste halvdel av 1960-årene, da han toppet de britiske hitlistene med Yeh, Yeh (1964), Get Away (1966) og The Ballad of Bonnie and Clyde (1967), og hadde Topp 20-slagere med Sunny, Sitting In The Park, Because I Love You og Peaceful. Sammen med Alan Price (eks The Animals) fikk Fame duosuksess i 1971 med singlen Rosetta og albumet Together.

Han er en dyktig vokalist og hammondorganist, og har bl.a. sunget med Count Basie og spilt i Van Morrisons band, Bill Wyman's Rhythm Kings og diverse storband (bl.a. i Norge). Dessuten har han skrevet musikk for film og fjernsyn. Av album kan nevnes debuten Fame at Last (1964), Sweet Things (1966) og Sound Venture (1966), som alle nådde Topp 15 i Storbritannia, samt Dedications (1985; med Per Husby Orchestra og Karin Krog), det kritikerroste jazzalbumet Cool Cat Blues (1991) og to med Van Morrison: How Long Has This Been Going On (1995) og Tell Me Something (1996).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.