Forlagssentralen ANS, opprettet 1964 i Oslo av H. Aschehoug & Co. og Gyldendal Norsk Forlag som felles ekspedisjon for de to forlagene. I 1973 ble Forlagssentralen slått sammen med Bokhandelens fellesekspedisjon AS Bokcentralen.  Forlagssentralen utfører distribusjons- og logistikktjenester for mer enn 300 forlag og vareeiere. På vegne av sine oppdragsgivere leverer de bøker og andre varer til bokhandlere og andre forhandlere av bøker. Forlagssentralen leverer også varer til privatkunder og bedrifter og er Bokklubbens logistikkleverandør.

Hvert år distribuerer Forlagssentralen rundt 10 millioner bøker på vegne av forlagene, og har til enhver tid om lag 17 millioner bøker tilgjengelig på lager, fordelt på ca. 25.000 titler. Forlagssentralen har (2012) ca. 104 ansatte og holder til på Regnbuen industriområde på Langhus i Ski kommune.

Driftsinntektene i 2014 var 209,1 millioner kroner mot 215,1  millioner kroner i 2013.

Adm.direktør er Einar J. Einarsson.

Frem til 2007 drev Forlagssentralen også Den norske Bokdatabasen som nå er skilt ut som eget selskap. I dag er Bokdatabasen eid i fellesskap av bransjens to distribusjonsselskaper, Forlagssentralen og Sentraldistribusjon, samt forlag og bokhandel.

Anbefalt lenke:

Forlagssentralens nettsider

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.