FolkOrg

FolkOrg er ein interesseorganisasjon for folkemusikk og folkedans i Noreg. FolkOrg er ein samanslutning av tidlegare Landslaget for Spelemenn (stifta i 1923) og Norsk Folkemusikk- og Danselag (stifta 1987). FolkOrg vart stifta i 2009.

FolkOrg har som formål «å arbeide for folkemusikken og folkedansen i Noreg ved å styrke deira rolle og vilkår i samfunnet».

FolkOrg har om lag 5000 einskildmedlemmer og 150 lokale spelemannslag eller spelar- og dansarlag. Organisasjonen er livssynsnøytral og partipolitisk uavhengig og har ope medlemskap.

Verksemd

FolkOrg har ei omfattande verksemd: Dei eig og driv bladet Folkemusikk (tidlegare Spelemannsbladet), deira største arrangement er den årlege Landskappleiken og den årlege Landsfestivalen i gammaldansmusikk, dei står bak Folkelarm – årleg bransjetreff for folkemusikk og verdsmusikk, og dei ga tidlegare ut Årbok for norsk folkemusikk.

I 2023 markerar FolkOrg sitt 100-årsjubileum med ei rekkje ulike arrangement. Hovedmarkeringa av jubileet skjer i oktober i Bergen, kor laget vart stifta i 1923. Her vil det også bli lansert ein jubileumsantologi.

Les meir i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer (2)

skrev Jan Sverre Knudsen

Bør oppdateres. Legg inn lenker og nevn at Folkorg deler ut prisen årets folkemusiker.

svarte Mari Paus

Takk for kommentaren! Fagansvarlig er tipset om kommentaren. Vennlig hilsen Mari

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg