Fiore Sicano er en myk til halvfast ost av rå kumelk som tilvirkes i Sicanifjellene på vestsiden av Sicilia . Fiore Sicano er en gårdsost, og ystes i henhold til gammel tradisjon. Ystekar og redskap for øvrig er av tre. Ystes en gang per dag, der morgen- og kveldsmelken blandes. Løpen som brukes for å koagulere melkeproteinene varierer mellom lamme- og kjeløpe. Osten formes til hjul på 1,5 til 1,8 kilo, tørrsaltes og modnes fra to måneder til over et år. Den utvikler naturlig skorpe med innslag av lokal muggsopp av penicilliumtype. Det hevdes at osten er best etter fire til seks måneders modning. Siden 2010 har flere produsenter startet alternativ ysting av Fiore Sicanto der det anvendes moderne ystemetoder. Det gir en ost med mer nøytral smak enn originalen.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.