Faktaboks

Fellesorganisasjonen
FO
Offisielt navn
FELLESORGANISASJONEN (FO)
Organisasjonstype
Forening/lag/innretning
Forretningsadresse
Oslo
Stiftet
20.11.1992
Daglig leder
Monica Nymoen
Styreleder
Mildrid Kvisvik

Fellesorganisasjonen (FO) er en norsk fagforening tilsluttet Landsorganisasjonen i Norge (LO). FO er et profesjonsforbund som organiserer barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere, samt studenter innen de samme sektorene.

Organisasjonen har sete i Oslo og har mer enn 35 000 medlemmer (oktober 2023). Over 80 prosent av disse er kvinner. Organisasjonen utgir publikasjonene Fontene og Fontene forskning.

FO har til formål å fremme medlemmenes lønns- og arbeidsvilkår og arbeider også med helse- og sosialpolitikk, yrkesetikk og yrkesfag. FO ønsker å være den ledende arbeidstakerorganisasjonen for barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere.

Fellesorganisasjonen ble opprettet i 1992 ved sammenslutning av:

  • Norsk Barnevernpedagogforbund (stiftet 1968)
  • Norsk Sosionomforbund (stiftet 1959)
  • Norsk Vernepleierforbund (stiftet 1962)

Ved sammenslåingen hadde de tre forbundene til sammen 8455 medlemmer. Organisasjonen hadde opprinnelig navnet Fellesorganisasjonen for barnevernpedagoger, sosionomer og vernepleiere.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Fellesorganisasjonen
Sektorkode
7000 Ideelle organisasjoner
Næringskode(r)
94.200 Arbeidstakerorganisasjoner

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg