Fellesorganisasjonen

Artikkelstart

Fellesorganisasjonen (FO) er en norsk fagforening tilsluttet Landsorganisasjonen i Norge (LO). FO er et profesjonsforbund som organiserer barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere, samt studenter innen de samme sektorene.

Faktaboks

Også kjent som
FO

Organisasjonen har sete i Oslo og har cirka 32 000 medlemmer (2022). Over 80 prosent av disse er kvinner. Organisasjonen utgir publikasjonene Fontene og Fontene forskning. Siden 2014 er Mimmi Kvisvik valgt forbundsleder (til 2023).

FO har til formål å fremme medlemmenes lønns- og arbeidsvilkår og arbeider også med helse- og sosialpolitikk, yrkesetikk og yrkesfag. FO ønsker å være den ledende arbeidstakerorganisasjonen for barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere.

Fellesorganisasjonen ble opprettet i 1992 ved sammenslutning av Norsk Barnevernpedagogforbund (stiftet 1968), Norsk Sosionomforbund (stiftet 1959) og Norsk Vernepleierforbund (stiftet 1962). Ved sammenslåingen hadde de tre forbundene til sammen 8 455 medlemmer. Organisasjonen hadde opprinnelig navnet Fellesorganisasjonen for barnevernpedagoger, sosionomer og vernepleiere.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg