Fellesorganisasjonen (FO) er en norsk fagforening tilsluttet Landsorganisasjonen i Norge (LO). FO er et profesjonsforbund som organiserer barnevernspedagogersosionomer, vernepleiere og velferdsvitere, samt studenter innen de samme sektorene.

Organisasjonen har sete i Oslo og har ca. 28 000 medlemmer (2017). Over 80 prosent av disse er kvinner. Organisasjonen utgir medlemsbladet Fontene, og siden 2014 er Mimmi Kvisvik valgt forbundsleder.

FO skal fremme medlemmenes lønns- og arbeidsvilkår og arbeider også med helse- og sosialpolitikk, yrkesetikk og yrkesfag. FO ønsker å være den ledende arbeidstakerorganisasjonen for barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere.

Fellesorganisasjonen ble opprettet i 1992 ved sammenslutning av Norsk Barnevernpedagogforbund (stiftet 1968), Norsk Sosionomforbund (stiftet 1959) og Norsk Vernepleierforbund (stiftet 1962). Ved sammenslåingen hadde de tre forbundene til sammen 8 455 medlemmer. Organisasjonen hadde opprinnelig navnet Fellesorganisasjonen for barnevernpedagoger, sosionomer og vernepleiere.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.