Faktaboks

FNs økonomiske kommisjon for Afrika

United Nations Economic Commission for Africa (UNECA/ECA)

FNs økonomiske kommisjon for Afrika (ECA) er FNs regionale økonomiske kommisjon for Afrika, opprettet i 1958 for å fremme den økonomiske utviklingen på det afrikanske kontinentet. ECA er åpen for alle selvstendige afrikanske stater, har 54 medlemsland og hovedkvarter i Addis Abeba i Etiopia.

ECA følger med i og analyserer den økonomiske og sosiale utviklingen i Afrika og utgir en årlig rapport om den sosiale og økonomiske situasjon på kontinentet. ECA bistår medlemslandene med tekniske råd, informasjon og opplæring. En hovedoppgave er å legge grunnlaget for en felles prioritering og samordning av den økonomiske utviklingspolitikken, blant annet for å fremme selvforsynthet med mat, danne en sunn industriell base og fremme økonomisk samarbeid og integrering.

ECAs øverste organ er det årlige ministermøtet, og en teknisk komité styrer det daglige arbeid. ECAs øverste leder er eksekutivsekretæren.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg