Faktaboks

Eva Cassidy
Eva Marie Cassidy
Født
2. februar 1963, Washington DC
Død
2. november 1996, Bowie, Maryland
Live At Blues Alley (album)

Eva Cassidy var en amerikansk sanger som ble berømt først etter at hun døde av kreft i 1996. Hun nektet å bli satt i bås, og sang alt fra gamle «svisker» til jazz, blues, gospel, country og moderne popsanger med en unik innlevelse.

Hun vokste opp i to småbyer i Maryland, Oxon Hill og Bowie, og lærte i ung alder å spille piano og gitar. Live at Blues Alley kom i 1996, og skulle bli det eneste soloalbumet Cassidy fikk utgitt mens hun var i live. Hun trivdes bedre i studio, gjerne som korist, enn på scenen. Hun ble først for alvor berømt da albumet Songbird, som blant annet inneholder hennes versjon av Over The Rainbow, ble utgitt posthumt i 1998.

Også albumene Imagine (2002), American Tune (2003) og Somewhere (2008) har havnet på Topp 20 i mange land, inkludert Norge. En "duett" med Katie Melua, What A Wonderful World, gikk til topps i Storbritannia i 2007.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg