Faktaboks

Eddie Condon
Albert Edwin Condon
Uttale
kˈåndn
Født
16. november 1905, Goodland, Indiana
Død
4. august 1973, New York City
Eddie Condon
Eddie Condon har sin største betydning i jazzhistorien som organisator og forkjemper for tradisjonell jazz.
Av .

Eddie Condon var en amerikansk jazzmusiker, gitarist, orkesterleder og organisator.

Han vokste opp i Illinois og var aktiv i det hektiske jazzlivet i Chicago mot slutten av 1920-årene, der en rekke hvite utøvere kopierte den originale New Orleans-jazzen og laget en stil som fikk navnet Chicago-jazz.

Musikken og musikerne forflyttet seg i 1930-årene til New York, og stilen fikk fellesbetegnelsen dixieland. Fra 1938 ledet Condon i mange år orkestre i denne stilen, og i 1945–1967 hadde han sin egen klubb, et senter for tradisjonell jazz i New York. Han arrangerte i 1940- og 1950-årene en lang rekke konserter, ledet jazzprogrammer i fjernsyn, sto bak mange plateinnspillinger og var en flittig skribent.

Condon var en god rytmegitarist, men sin største betydning i jazzhistorien har han som organisator og forkjemper for tradisjonell jazz. Han utga blant annet bøkene We Called It Music (1947) og Eddie Condon's Treasury of Jazz (1957).

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg