Diaz, norsk rapper og låtskriver. Diaz var en av de mest markante norske rapperne på slutten av 90-tallet og begynnelsen av 00-tallet. Diaz var i mesteparten av sin karriere tilknyttet Tommy Tee sitt plateselskap Tee Productions, og på nevnte selskap platedebuterte han på en remiks av Helén Eriksens «Shake My Hand» i 1996. Diaz deltok så de neste fire årene på samtlige utgivelser fra Tee Productions, før han i 2000 ga ut sin første soloplate 2050. Det engelskspråklige rapalbumet, oppkalt etter Jessheims postnummer, ble kommersielt sett ingen stor suksess, og Diaz som til da hadde utelukkende rappet på engelsk gikk etter dette over til å først og fremst være en norskspråklig rapper.

Diaz utga i 2003 sitt andrealbum, Velkommen hjem Andres, der singelene «Hvem er denne karen?», «Jessheim» og «Stikking» ble relativt store hits. Singelen «Stikking», der rapperne Kleen Cut og Tshawe fra MadCon også deltok, fikk dessuten en del negativ oppmerksomhet for det som av mange ble betegnet som mannssjåvinistiske tekster.

Diaz ga i 2006 ut sitt avskjedsalbum Jessheimfanden på Nordic Records / Musikkoperatørene. Diaz har dessuten jobbet med den amerikanske rapperen og produsenten RZA fra Wu-Tang Clan på hans internasjonale albumprosjekt The World According to RZA fra 2003.

Diaz er ikke lenger aktiv som rapper, men han gjorde likevel i 2009 en gjesteopptreden på Tommy Tee sitt album Studio Time.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.