Rekonstruksjon av et nubisk hus i parken til Det nubiske museum. Foto: Alexandros Tsakos
.
Lisens: fri

Det nubiske museum i Aswan ble grunnlagt i 1997 gjennom et samarbeid mellom UNESCO og Egypts Øverste råd for antikviteter. I tillegg til arkeologiske funn fra Nubia og Aswan-regionen ble museet også utstyrt med gjenstander fra tre museer i Kairo: Det egyptiske museum, Det islamske museum og Det koptiske museum.

Hovedtemaet til Det nubiske museum er kulturhistorien til Nubia fra eldre steinalder og frem til bygningen av Aswan-høydemningen som oversvømte hele Nedre Nubia (området mellom Den første og Den andre Nilkatarakten) på 1960-tallet. På museet finnes også Dokumentasjonssenteret for Nubia, som består av den fullstendige dokumentasjonen fra de tre arkeologiske nødutgravningsaksjonene i forbindelse med byggingen av Aswandemningene i løpet av 1900-tallet (se Nubia-aksjonen). Museet mangler et komplett register over alle gjenstandene som blir oppbevart der.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg