Daniel Herskedal av . Gjengitt med tillatelse

Daniel Herskedal

Faktaboks

Daniel Herskedal
Født
2. april 1982, Molde
Død
Daniel Herskedal
Daniel Herskedal av . Gjengitt med tillatelse

Daniel Herskedal er en norsk jazzmusiker, tubaist og komponist. Han er særlig anerkjent for sitt utradisjonelle tubaspill, blant annet ved at han benytter seg av utradisjonelle teknikker for å utvide de soniske aspektene til instrumentet.

Bakgrunn

Herskedal spilte som ung valthorn, før han senere gikk over til tuba. Han tok musikkundervisning ved Molde videregående skole, og spilte tidlig i karrieren i tradjazzbandet Dixi. I årene 2002 til 2006 tok han en bachelor ved jazzlinja ved NTNU, og senere en master i jazztuba ved Rytmisk Musikkonservatorium i København.

Karriere

Herskedal har spilt med en rekke norske og internasjonale artister, blant andre Django Bates og Marius Neset, samt ved flere anledninger med Trondheim Jazzorkester. Han har også spilt i messingblås-orienterte Magic Pocket sammen med Erik Johannessen, Erik Nylander og Hayden Powell, og deltatt på utgivelser med Nils Bech og Katzenjammer.

Han albumdebuterte under eget navn med City Stories i 2010, og høstet stor oppmerksomhet også internasjonalt for utgivelsene Slow Eastbound Train i 2015, lagd i samarbeid Eyolf Dale, Helge Andreas Norbakken og Trondheimsolistene, og The Roc i 2017.

Priser og utmerkelser

Herskedal mottok JazzTalent-prisen under Moldejazz i 2008, og Årets JazZtipendiat sammen med Magic Pocket ved samme festival i 2009.

Diskografi (utvalg)

  • City Stories (2010)
  • Neck of the Woods med Marius Neset (2012)
  • Dagane (2013)
  • Slow Eastbound Train (2015)
  • The Roc (2017)

Med Magic Pocket

  • The Katabatic Wind med Morten Qvenild(2011)
  • Kinetic Music med Trondheim Jazzorkester (2011)

Ekstern lenke

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg