Daniel Herskedal. Av . Begrenset gjenbruk

Daniel Herskedal

Faktaboks

Daniel Herskedal
Født
2. april 1982, Molde
Daniel Herskedal
Daniel Herskedal
Av .

Artikkelstart

Daniel Herskedal er en norsk jazzmusiker, tubaist og komponist. Han er særlig anerkjent for sitt utradisjonelle tubaspill, blant annet ved at han benytter seg av utradisjonelle teknikker for å utvide de soniske aspektene til instrumentet.

Bakgrunn

Herskedal spilte som ung valthorn, før han senere gikk over til tuba. Han tok musikkundervisning ved Molde videregående skole, og spilte tidlig i karrieren i tradjazzbandet Dixi. I årene 2002 til 2006 tok han en bachelor ved jazzlinja ved NTNU, og senere en master i jazztuba ved Rytmisk Musikkonservatorium i København.

Karriere

Herskedal har spilt med en rekke norske og internasjonale artister, blant andre Django Bates og Marius Neset, samt ved flere anledninger med Trondheim Jazzorkester. Han har også spilt i messingblås-orienterte Magic Pocket sammen med Erik Johannessen, Erik Nylander og Hayden Powell, og deltatt på utgivelser med Nils Bech og Katzenjammer.

Han albumdebuterte under eget navn med City Stories i 2010, og høstet stor oppmerksomhet også internasjonalt for utgivelsene Slow Eastbound Train i 2015, lagd i samarbeid Eyolf Dale, Helge Andreas Norbakken og Trondheimsolistene, og The Roc i 2017.

Priser og utmerkelser

Herskedal mottok JazzTalent-prisen under Moldejazz i 2008, og Årets JazZtipendiat sammen med Magic Pocket ved samme festival i 2009.

Diskografi (utvalg)

  • City Stories (2010)
  • Neck of the Woods med Marius Neset (2012)
  • Dagane (2013)
  • Slow Eastbound Train (2015)
  • The Roc (2017)

Med Magic Pocket

  • The Katabatic Wind med Morten Qvenild(2011)
  • Kinetic Music med Trondheim Jazzorkester (2011)

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg