Marius Neset

Faktaboks

Marius Neset
Født
2. januar 1985, Os, Hordaland (dagens Bjørnafjorden i Vestland)

Utvalgt diskografi

2011

Golden Explosion

2012

Neck of the Woods (med Daniel Herskedal)

2013

Birds

2014

Lion med Trondheim Jazzorkester

2015

Pinball

2016

Snowmelt

2017

Circle of Chimes

2019

Viaduct med London Sinfonietta

2021

A New Dawn

Artikkelstart

Marius Neset er en norsk jazzsaksofonist (tenor- og sopransaksofon) og komponist. Han er utdannet ved Rytmisk Musikkonservatorium i København, hvor han også er bosatt. Neset har utgitt en rekke album under eget navn, og har med tiden etablert seg som en av Norges mest internasjonalt kjente jazztalenter. Neset har tenorsaksofon som sitt hovedinstrument, men spiller også sopransaksofon.

Marius Neset begynte å ta trommeleksjoner som femåring, men gikk senere over til saksofon. I 2003 flyttet han til København for å studere ved Rytmisk Musikkonservatorium. I 2004 mottok han prisen for årets talent under Nattjazz i Bergen. Han debuterte under eget navn i 2011 med Golden Xplosion på Edition Records.

Neset har samarbeidet en rekke ganger med den engelske komponisten, arrangøren og pianisten Django Bates, som også var hans lærer og mentor under studietiden i København. Neset har også spilt med Trondheim Jazzorkester og var tidlig i sin karriere medlem av det dansk-norske bandet JazzKamikase. Neset nevner Django Bates, Pat Metheny, Wayne Shorter og Frank Zappa blant sine inspirasjonskilder, mens kritikere har sammeliknet ham med jazzutøvere som Michael Brecker og Jan Garbarek.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg