Marius Neset

Marius Neset er en norsk jazzsaksofonist og komponist. Han er utdannet ved Rytmisk Musikkonservatorium i København, hvor han også er bosatt. Neset har utgitt en rekke album under eget navn, og har med tiden etablert seg som en av Norges mest internasjonalt kjente jazztalenter. Neset har tenorsaksofon som sitt hovedinstrument, men spiller også sopransaksofon.

Marius Neset ble født i Bergen i 1985. Han begynte å ta trommeleksjoner som femåring, men gikk senere over til saksofon. I 2003 flyttet han til København for å studere ved Rytmisk Musikkonservatorium. I 2004 mottok han prisen for årets talent under Nattjazz i Bergen. Han debuterte under eget navn i 2011 med Golden Xplosion på Edition Records. Hans seneste utgivelse er Pinball, som kom ut på det tyske plateselskapet ACT i 2015.

Neset har samarbeidet en rekke ganger med den engelske komponisten, arrangøren og pianisten Django Bates, som også var hans lærer og mentor under studietiden i København. Neset har også spilt med Trondheim Jazzorkester og var tidlig i sin karriere medlem av det dansk-norske bandet JazzKamikase. Neset nevner Django Bates, Pat Metheny, Wayne Shorter og Frank Zappa blant sine inspirasjonskilder, mens kritikere har sammeliknet ham med jazzutøvere som Michael Brecker og Jan Garbarek.

Utvalgt diskografi

  • Golden Xplosion! (2011)
  • Neck Of The Woods med Daniel Herskedal (2012)
  • Birds (2013)
  • Lion med Trondheim Jazzorkester (2014)
  • Pinball (2015)

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg