Faktaboks

Caroline Albertine Minor
Født
25. oktober 1988
Caroline Albertine Minor
Caroline Albertine Minor
Av .

Caroline Albertine Minor er en dansk forfatter. Hun ble utdannet ved den danske Forfatterskolen i 2012 og nominert til Nordisk råds litteraturpris i 2018 for Velsignelser. Hennes bøker er kjennetegnet ved språkbevisste beskrivelser av det indre livet i møtet med hverdagslivets uforutsigelighet, inspirert av blant andre Naja Marie Aidt og Christina Hesselholdt.

Forfatterskap

Minor debuterte i 2013 med den anmelderroste romanen Pura vida, som tematiserer ungdommelige følelser av usikkerhet og tvil. Boken er en realistisk dannelses- og reiseroman, hvor den kvinnelige hovedpersonen er tilskuer til en verden hun forsøker å bli en del av, men som hun aldri formår å trenge seg inn i. Reisene rundt i verden, til Paris, New York og Buenos Aires, gir henne aldri den forløsning eller innsikt, som kunne gi hennes liv retning eller form.

I de syv novellene i samlingen Velsignelser (2017) – som er nominert til Nordisk råds litteraturpris i 2018 – er fokus flyttet til usentimentale beskrivelser av sorg og tap. I én novelle mister en kvinnes ektefelle sin hukommelse etter en ulykke, og kan ikke lenger huske henne eller deres felles barn. I en annen har en mor mistet sin datter til selvmord, og forsøker nå å finne en vei videre. Livets tilfeldigheter rår i teksten, og de uformående karakterene søker å danne mening i en verden dominert av uvisshet, død og maktesløshet.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg