Caroline Albertine Minor

Faktaboks

Født
25. oktober 1988
Caroline Albertine Minor av . Gjengitt med tillatelse

Caroline Albertine Minor er en dansk forfatter. Hun ble utdannet ved den danske Forfatterskolen i 2012 og nominert til Nordisk råds litteraturpris i 2018 for Velsignelser. Hennes bøker er kjennetegnet ved språkbevisste beskrivelser av det indre livet i møtet med hverdagslivets uforutsigelighet, inspirert av blandt andre Naja Marie Aidt og Christina Hesselholdt.

Forfatterskap

Minor debuterte i 2013 med den anmelderroste romanen Pura vida, som tematiserer ungdommelige følelser av usikkerhet og tvil. Boken er en realistisk dannelses- og reiseroman, hvor den kvinnelige hovedpersonen er tilskuer til en verden hun forsøker å bli en del av, men som hun aldri formår å trenge seg inn i. Reisene rundt i verden, til Paris, New York og Buenos Aires, gir henne aldri den forløsning eller innsikt, som kunne gi hennes liv retning eller form.

I de syv novellene i samlingen Velsignelser (2017) – som er nominert til Nordisk råds litteraturpris i 2018 – er fokus flyttet til usentimentale beskrivelser av sorg og tap. I én novelle mister en kvinnes ektefelle sin hukommelse etter en ulykke, og kan ikke lenger huske henne eller deres felles barn. I en annen har en mor mistet sin datter til selvmord, og forsøker nå å finne en vei videre. Livets tilfeldigheter rår i teksten, og de uformående karakterene søker å danne mening i en verden dominert av uvisshet, død og maktesløshet.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg