Caroline Albertine Minor er en dansk forfatter. Hun ble utdannet ved den danske Forfatterskolen i 2012 og nominert til Nordisk råds litteraturpris i 2018 for Velsignelser. Hennes bøker er kjennetegnet ved språkbevisste beskrivelser av det indre livet i møtet med hverdagslivets uforutsigelighet, inspirert av blandt andre Naja Marie Aidt og Christina Hesselholdt.

Minor debuterte i 2013 med den anmelderroste romanen Pura vida, som tematiserer ungdommelige følelser av usikkerhet og tvil. Boken er en realistisk dannelses- og reiseroman, hvor den kvinnelige hovedpersonen er tilskuer til en verden hun forsøker å bli en del av, men som hun aldri formår å trenge seg inn i. Reisene rundt i verden, til Paris, New York og Buenos Aires, gir henne aldri den forløsning eller innsikt, som kunne gi hennes liv retning eller form.

I de syv novellene i samlingen Velsignelser (2017) – som er nominert til Nordisk råds litteraturpris i 2018 – er fokus flyttet til usentimentale beskrivelser av sorg og tap. I én novelle mister en kvinnes ektefelle sin hukommelse etter en ulykke, og kan ikke lenger huske henne eller deres felles barn. I en annen har en mor mistet sin datter til selvmord, og forsøker nå å finne en vei videre. Livets tilfeldigheter rår i teksten, og de uformående karakterene søker å danne mening i en verden dominert av uvisshet, død og maktesløshet.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.